Personbil
Körkort, din frihet!

Vi hjälper dig med ditt bilkörkort

Grattis till ditt beslut att ta körkort, låt oss hjälpa dig så att vi tillsammans kan nå dina mål.
Vi på Stadens Trafikskola har flera års erfarenhet bakom oss och vårt mål är att ge dig en allomfattande utbildning. Vi erbjuder utbildning på både automat och manuellt växlade bilar.
Hos oss kan du få ett paket skräddarsytt för just dig och som passar dina krav och önskemål. Vi hjälper dig hela vägen, från planering fram till uppkörning. Uppkörning kan bokas via oss om så önskas, då finns även möjligheten till att hyra vår bil till din uppkörning vilket underlättar för dig då du kör upp i en bil som du har vana vid att köra.

Under din första körlektion kommer du och din lärare att göra en personlig utbildningsplan, detta planeras utifrån dina behov och underlättar för dig att kunna genomföra hela utbildningen.
Vi hjälper dig även så du bokas in på riskettan om du ännu inte genomfört denna då detta ingår i utbildningsplanen för att kunna ta körkort. Om du köper ett paket med teori i så får du även tillgång till elevcentralen där du hittar all din teori och kan börja plugga.
Tänk på att körning och teori går hand i hand!

När du kört med oss och vi ser att du kan hantera bilen genomför vi acceleration och hård inbromsning. Detta är ett krav då det är en viktig kunskap inför risktvåan (halkbanan). Vi hjälper gärna till att boka in dig på halkbanan. Denna genomförs på Bromma Halkbana och är ca 4 timmar lång.

När du börjar närma dig slutet på din utbildning bokar vi en lektion som kallas utbildningskontroll. Denna genomför du med en annan trafiklärare på skolan än din huvudtrafiklärare och där är syftet att du som elev visar en självständig körning där du tar säkra och trygga beslut i din körning.

handledarutbildning

Vad behöver du göra innan du kan börja köra?

  • Körkortstillstånd. För att få övningsköra behöver du ha ett godkänt körkortstillstånd. Detta ansöker du om hos Transportstyrelsen.
  • Handledarkurs. Vill du ha möjlighet att övningsköra hemma behöver du och din handledare ha gått introduktionskursen/handledarkursen.

För att få ett B-körkort krävs det att:

  • Du har ett giltigt körkortstillstånd.
  • Du är permanent bosatt i Sverige eller sedan minst sex månader studerar här.
  • Du har fyllt 18 år.
  • Du har en giltig riskutbildning.
  • Du har ett godkänt körkortsprov (kunskapsprov och körprov).
  • Du har inget körkort från något annat EES-land. Om du har ett sådant körkort går det att byta ut till ett svenskt.

Avbokningsregler

Avbokning av körlektion ska ske senast kl 13:00 dagen innan bokad lektion. Körlektioner på måndagar avbokas senast fredagen innan kl 13:00.

Avbokning av kurs ska ske senast 48 timmar innan bokad kurs. 

Avbokning gör du bäst via mail info@stadenstrafikskola.se eller telefon 08 – 28 09 25 .

Vid sent återbud, eller om man uteblir från bokad lektion/kurs krävs sjukintyg, annars debiteras fullt pris.

Vid akuta och oförutsedda förhinder kontakta oss innan din lektion/kurs börjar, annars debiteras fullt pris.

Vi följer STR’s praxis.

Stadenstrafikskola output onlinepngtools 4 e1632824367689