Riskutbildning

Riskutbildning 1B – Riskettan

Obligatorisk del i utbildningen för B körkort.

Du behöver ha genomfört denna samt riskutbildning 2B (halkbanan, se nedan) innan du får skriva ditt teoretiska prov och sedan genomföra ditt praktiska körprov.

Denna kurs kan du göra innan du börjat med din praktiska utbildning då den inte kräver några förkunskaper.

Under kursens gång diskuterar vi och söker fakta om alkohol, droger, trötthet och andra risker vi kan stöta på i trafiken.

Vi delar erfarenheter, tankar och upplevelser med varandra och målet är att ni ska ha en bredare kunskap om olika typer av risker i trafiken samt hur vi ska kunna undvika dem.

Efter avslutad kurs kommer utbildaren att rapportera er som godkända direkt till Transportstyrelsen och ni är nu ett steg närmare körkortet!
Utbildningen är giltig i 5 år.

Kursen hålls i våra lokaler på Bällstaågatan 20, är 3 timmar och 20 min lång och vi bjuder självklart på fika. Utbildningen hålls på både svenska och engelska.

Vi samlas på plats 15 minuter innan kursstart. OBS!! Glöm inte att ta med legitimation.

VÄLKOMNA!

Riskutbildning 2B – Halkbanan

Denna riskutbildning är en obligatorisk del i utbildningen för B körkort. Det är en praktisk utbildning där du kommer få möjligheten att uppleva hur det känns att köra på halt underlag.

Utbildningen är cirka 4 timmar lång och innehåller bland annat: Mänskligt beteende, bilens beteende och körning under särskilda förhållanden.
Här får ni praktiskt prova att bromsa på olika underlag i olika hastigheter och även försöka manövrera er förbi olika hinder.
Ni kommer att får prova att köra i olika situationer och hastigheter och upptäcka både era egna och bilens begränsningar.

Viktiga och roliga diskussioner kommer att uppstå i de olika grupperna och läraren åker med i bilen för att leda dessa diskussioner samt för en extra trygghet och säkerhet.

Bilarna ni kommer att köra på halkbanan är samtliga automater.

Då du kommer att köra bilen själv så behöver våra trafiklärare ha sett dig köra samt sett att du kan framföra ett fordon helt självständigt. Vi rekommenderar därför att du bokar en testlektion med oss innan vi hjälper dig att boka halkbanan.

Kursen hålls på Bromma Halkbana, är ca 3 timmar lång och de bjuder självklart på fika.

Vi samlas på plats 15 minuter innan kursstart och glöm inte att ta med legitimation.

Avbokningsregler

Avbokning av körlektion ska ske senast kl 13:00 dagen innan bokad lektion. Körlektioner på måndagar avbokas senast fredagen innan kl 13:00.

Avbokning av kurs ska ske senast 48 timmar innan bokad kurs. 

Avbokning gör du bäst via mail info@stadenstrafikskola.se eller telefon 08 – 28 09 25 .

Vid sent återbud, eller om man uteblir från bokad lektion/kurs krävs sjukintyg, annars debiteras fullt pris.

Vid akuta och oförutsedda förhinder kontakta oss innan din lektion/kurs börjar, annars debiteras fullt pris.

Vi följer STR’s praxis.

Stadenstrafikskola output onlinepngtools 4 e1632824367689